در یک آزمایش جدید معلوم شد زنانی که در هفته حدود سه نوبت ماهی مصرف می کنند کمتر دچار پلیپ های روده بزرگ می شوند.
این پلیپ ها قابلیت آن را دارند که در شرایط مساعد به سرطان تبدیل شوند و بررسی ها نشان می دهد زنانی که کمتر ماهی می خورند بیشتر با خطر ابتلا به این پلیپ ها مواجه هستند. این یافته حاصل مطالعه روی بیش از ۵۰۰۰ شرکت کننده است و مشروح آن در مجله آمریکایی تغذیه بالینی گزارش شده است.
متخصصان آمریکایی در این آزمایش تاکید کردند هرچند مطالعه اخیر ثابت نمی کند که غذاهای دریایی لزوما محافظ بدن در برابر پلیپ ها هستند اما آزمایشات اولیه روی حیوانات نشان داده است اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در ماهی می توانند خطر بروز سرطان روده بزرگ و راست روده را کاهش دهند.
آمارها حاکیست در آمریکا سالانه حدود ۱۴۰ هزار مورد جدید ابتلا به این سرطان تشخیص داده می شود و خطر ابتلا به آن در طول عمر مردم آمریکا حدود ۲۰ درصد است.
طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا، این یافته اطمینان پزشکان و متخصصان را نسبت به تاثیر مفید ماهی در کاهش احتمال بروز سرطان روده افزایش داده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، دکتر ادوارد گیووانوچی استاد دانشکده بهداشت عمومی هاروارد که البته در این آزمایش حضور نداشته متذکر شد: عقیده متخصصان این است که امگا ۳ موجود در ماهی می تواند تاثیر ضدالتهابی مثل آسپرین داشته باشد و از رشد پلیپ های روده جلوگیری می کند.