پژوهشگران علوم پزشکی تاکید می کنند که محدود کردن مصرف گوشت قرمز (مانند گوشت گاو،گوسفند ، بز و خوک ) و اجتناب از گوشت های فرآوری شده منطقی به نظر می رسد .

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، برای کاهش خطر ابتلا به سرطان بهتر است بیش از ۵۰۰G (وزن پخته) در هفته گوشت قرمز مانند گوشت گاو،گوسفندمصرف نکنید و عاقلانه است که از مصرف غذاهای حاوی گوشت های فرآوری شده مانند ژامبون، گوشت خوک، کالباس و سوسیس اجتناب  کنید .

واقعیت موجود

۱۰٪ از موارد سرطان روده می تواند از طریق کاهش مقدار مصرف گوشت فرآوری شده ( شامل سوسیس و کالباس و .. ) که مصرف می کنیم جلوگیری می شود.

گوشت قرمز چیست؟

گوشت قرمز اشاره دارد به گوشت گاو، گوشت خوک، گوسفند و بز و غذاهایی مثل همبرگر، گوشت گاو چرخ شده، گوشت خوک و بره کباب .

در نظر داشته باشید که ۵۰۰G  گوشت قرمز پخته شده ۷۰۰ تا ۷۵۰g، از گوشت قرمز نپخته ( خام )است . برای کمک به تجسم این موضوع که این مقدار چقتر است ، در نظر داشته باشید که یک قسمت متوسط ​​گوشت گاو یا گوشت گوسفند کباب و استیک ، به طور متوسط ​​۹۰g تا ۱۴۵g است.

فرآوری گوشت چیست؟

گوشت فرآوری  شده به وسیله تغییرات بر روی گوشت حیوانات که موجب تغییر طعم و ماندگاری بیشتر آن بیشتر شده است به دست می آید . روش هایی مانند نمک سود کردن ، استفاده از مواد نگهدارنده، تغییر محتوا دادن با افزودنی ها ، مانند تغییر به ژامبون، گوشت خوک، گوشت ادویه زده و دودی شده ، تغییر داده شده به گوشت سوسیس و کالباس ، و همچنین هات داگ (سوسیس) و برخی از سوسیس های معمولی ، همبرگر و گوشت چرخ شده دارای مواد نگهدارنده همه گوشت فرآوری شده به حساب می آید بخصوص اگر آنها را با نمک و افزودنی های شیمیایی حفظ کرده باشند.

شواهدی قانع کننده ای وجود دارد که گوشت قرمز یکی از عوامل ابتلا به سرطان روده است  و شواهد قانع کننده بیشتری وجود دارد که گوشت فرآوری شده از علل اصلی ابتلا به سرطان روده به شمار می رود.

گوشت قرمز حاوی موادی است که با سرطان روده در ارتباط هستند. به عنوان مثال، هم، ترکیبی است که موجب رنگ گوشت قرمزاست و نشان داده شده است که موجب آسیب دیواره روده می شود.

مطالعات همچنین نشان می دهد افرادی که مقدار زیادی گوشت قرمز می خورند، تمایل کمتری به خوردن غذاهایی با پایه گیاهی دارند ، به نحوی که از خواص ضد سرطانی این مواد کمتر بهره می برند .

هنگامی که گوشت به وسیله مواد نگهدارنده و یا نمک سود و مواد افزودنی خوشمزه کننده فرآوری می شود مشکل سرطان زا یی بیشتر شده و مواد سرطان زا می تواند تشکیل شود. این مواد تولید شده می تواند به سلول های سالم در بدن آسیب برساند، به نحوی که منجر به توسعه سرطان شود.

نکته مهم که هرگز نباید فراموش کنید این است که خطرات ذکر شده مربوط به سوسیس و کالباس هایی است که از گوشت درست شده است ، در مواردی که مواد غیر مجاز و روده و قسمت های دور ریختنی حیوان جهت تهیه سوسیس و کالباس مصرف می شود و یا در تهیه آن از افزودنی های غیر مجاز استفاده می گردد خطر سرطانزا بودن و خطرات قلبی عروقی آن غیر قابل تردید و خطر ابتلا به انواع سرطانها بسیار افزایش می یابد .

نکاتی برای کاهش مصرف گوشت قرمز و فرآوری شده :

- سبزیجات و غلات را جانشین بخش بزرگی از رژیم غذایی گوشتی خود کنید .
- مصرف مرغ و ماهی را در برنامه غذایی خود افزایش دهید . این مواد نه تنها با افزایش خطر ابتلا به سرطان در ارتباط نیستند بلکه برای سلامت قلب و عروق شما نیز مفید می باشند .
- سعی کنید مواد کنسرو شده مخصوصا گوشت کنسروی و انواع ساندویچ  مصرف نکنید.
- غلات و حبوبات مانند لوبیا، نخود و عدس – و مواد خوش طعم کننده طبیعی مانند فلفل و ادویه را جایگزین افزودنی های صنعتی کنید .
- تا حد امکان مصرف غذاهای آماده و سوسیس ، کالباس ، همبرگر ، پیتزا و غیره را کاهش دهید .
- تخم مرغ و  پنیر منابع بسیار غنی و مفید برای پروتئین می باشند این مواد را در برنامه غذایی خود افزایش دهید .

- و نکته آخر اینکه ما هرگز توصیه نمی کنیم که خوردن گوشت را کلا فراموش کنید زیرا حذف کامل گوشت می تواند موجب فقر غذایی شما شود و خطرات واقعی برای سلامت شما داشته باشد .

منبع



برخی همکاران

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

انجمن علمی رادیولوژی ایران

انجمن علمی رادیولوژی ایران

انجمن جراحان دهان و فک و صورت

انجمن جراحان دهان و فک و صورت

انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران

انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران

انجمن علمی جراحان گوش، گلو، بینی و سر و گردن ایران

انجمن علمی جراحان گوش، گلو، بینی و سر و گردن ایران

آکادمی جراحی زیبایی آمریکا

آکادمی جراحی زیبایی آمریکا

انجمن پزشکی خواب ایران

انجمن پزشکی خواب ایران

انجمن بین المللی تحقیقات دهان و داندان آمریکا

انجمن بین المللی تحقیقات دهان و دندان آمریکا

انجمن ارتودنتیست های ایران

انجمن ارتودنتیست های ایران

مرکز تحقیقات گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی

مرکز تحقیقات گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی

مرکز تحقیقات علوم دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

مرکز تحقیقات علوم دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

پایگاه دندان پزشکی ایرانیان

پایگاه دندان پزشکی ایرانیان

انجمن تحقیقات راینولوژی

انجمن تحقیقات راینولوژی

انجمن دندان پزشکان عمومی ایران

انجمن دندان پزشکان عمومی ایران

انجمن علمی پزشکی لیزری ایران

انجمن علمی پزشکی لیزری ایران

کنگره بین المللی ایمپلنت خلیج فارس

کنگره بین المللی ایمپلنت خلیج فارس

دهمین کنگره بین المللی انجمن ارتودنتیست های ایران

دهمین کنگره بین المللی انجمن ارتودنتیست های ایران

NRITLD

NRITLD