در یک آزمایش جدید معلوم شد نوجوانانی که مقادیر زیادی از غذاها و نوشیدنی های حاوی قند فروکتوز را مصرف می کنند بیشتر در معرض بیماریهای قلبی و عروقی و خطر ابتلا به دیابت هستند.
قند فروکتوز به شکل طبیعی در میوه ها یافت می شود اما نوع دیگری از آن به صورت شربت ذرت با غلظت بالای فروکتوز در غذاها و نوشابه های فرآوری شده و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.
به گفته کارشناسان بهداشت و تغذیه در کالج پزشکی جورجیای آمریکا، بدن نوجوانان به دلیل این که در سن رشد هستند، ولع و اشتیاق زیادی به مصرف این قند قوی دارد و شرکت های غذایی نیز از این اشتیاق سوءاستفاده کرده و اغلب برای تبلیغ محصولات خود این گروه سنی را مورد هدف قرار می دهند.
به گزارش سایت اینترنتی هلت دی نیوز، آزمایشات روی ۵۵۹ نوجوان ۱۴ تا ۱۸ ساله که رژیم غذایی غنی از فروکتوز داشتند نشان داد که این نوع رژیم غذایی موجب افزایش فشار خون و فاکتور های مرتبط با دیابت مثل افزایش قند ناشتا و مقاومت انسولینی و هم چنین باعث بروز فاکتورهای التهابی می شود که با بروز مشکلات قلبی و عروقی مرتبط است.
به گزارش ایسنا، فروکتوز قند طبیعی است که در بسیاری از مواد غذایی یافت می شود، این قند به علاوه به بسیاری دیگر از مواد غذایی به شکل مصنوعی افزوده می شود. آزمایشات تایید می کند افرادی که رژیم غذایی حاوی مقادیر بالای فروکتوز در قالب شکر افزودنی دارند در معرض خطر فزاینده ابتلا به فشار خون بالا هستند. علاوه بر این قند فروکتوزی که به طور مصنوعی به مواد غذایی افزوده می شود نه تنها به ریشه دندانها آسیب می رساند بلکه حتی متابولیسم بدن را نیز دستخوش تغییرات می کند و عامل اصلی این تغییرات قند فروکتوز است که می تواند وارد سلولهای بدن شود و متابولیسم آنها را تا حد خطرناک و مخربی تغییر دهد.